Bij het ten onder gaan van de Backstienk Boys eind 2015 zag niet geheel ontoevallig vrijwel tegelijk de band Jeepster het daglicht. Deze ‘reïncarnatie’ van de boys zou vanaf dat moment het volwassen antwoord zijn op alle jaren van onderbroekenlol die er aan vooraf waren gegaan.

Door schade en schande waren de mannen uitgegroeid tot volwassen band die inmiddels bekend was met het klappen van de zweep. Door vanuit try-outs in vrijwel lege kroegen doorgegroeid te zijn tot band welke in menig festivaltent had opgetreden, was er van plankenkoorts geen sprake meer. De band was gereed zich verder te professionaliseren en zich te ontpoppen tot Jeepster. 

Geïnspireerd op een song van T. Rex, is Jeepster een strakke en stoer in het gehoor liggende term, zonder verdere pretenties. Precies zoals de band zich wil doen voorkomen. Jeepster brengt to the point strakke eigenzinnige covers van  niet voor de hand liggende songs, die bij menig luisteraar bekend in het gehoor zullen liggen. Daarbij wordt geen muziekstroming uit de weg gegaan. Van gangsterrap tot glamrock en van eurohouse tot redneck country, je kunt het zo gek niet bedenken. Elk type song wordt door de molen gehaald en tot in de perfectie uitgewerkt tot de herkenbare Jeepster sound. Daarbij wordt een voldoende gevarieerde set gebracht met afwisselende muziekstijlen die je telkens weer bij de strot grijpen. 

De 5 strak geklede heren zetten een explosieve show weg, waarbij het publiek zoveel mogelijk betrokken wordt. Met een kenmerkende aankleding van zowel de band als het podium, wordt er een visueel spektakel weggezet. Een show van Jeepster zal nooit onopgemerkt voorbij gaan; interactief, onvoorspelbaar, opzwepend en eigenzinnig, dat is de basis van Jeepster!